marți, 7 aprilie 2009

Altercatie intre politisti si manifestanti la Chsinau

Ceea ce s-a intamplat azi la Chisinau, seamana, intr-adevar la dimenisiune ceva mai mica cu ceea ce s-a intamplat in decembrie 1989, la Bucuresti.
Circa 10.000 de manifestanti (40.000 dupa alte surse din Chisinau) au iesit pe strazile din Chisinau contestand alegerile si acuzand comunistii de frauda. Altercatiile dintre politisti si manifestanti s-au soldat cu cel putin 40 de raniti si o persoana decedata.
Protestatarii cer guvernantilor sa organizeze noi alegeri parlamentare.

Postat pe Youtube de videounimedia

Fortele de ordine au folosit gaze lacrimogene si tunuri cu apa impotriva protestatarilor care, se pare, au incendiat cateva incaperi din sediile Parlamentului si Presedentiei, unde de altfel au si reusit sa patrunda.
In tot acest timp, televiziunea de stat din Republica Moldova a transmis emiuni de divertisment, spectacole de circ si concerte de jazz. Oficialii de la Chisinau au afirmat ca demonstratiile au o latura "criminala" unii dintre ei facand referiri la tulburarea ordinii de stat. Alte declaratii explicative nu au fost din partea autoritatilor depasite, se pare, de amploarea protestelor de strada.
Cititi despre acelasi subiect si la http://21decembrie.wordpress.com

Niciun comentariu: